A marosfői sípálya

A pálya meredek szakasza egy nagy S kanyart ír le az erdőben, inkább gyakorlott sízőknek ajánlott, azután széles, nyílt terepen enyhén lejt tovább az aljba. Az alsó szakasz kezdőknek is ajánlott.
A sífelvonó hossza 870 m. A svájci gyártmányú, tárcsás felvonó észak Olaszországból érkezett a székelyföldi hegyi falucskába. A sípálya szintkülönbsége 220 m, hossza 1200 m.
Nyitvatartás:
– szombaton és vasárnap de.10 órától sötétedésig
– hétköznapokon is üzembe helyezik, minimum 15 síző részvételével

Ár: 15 Ron egy fél napra, 30 RON egész nap.

Az érkezésnél pihenő, melegedő hely, ahol forró teát, forralt bort és zsíros kenyeret fogyaszthatunk a kényelmes étkezőben. Az étkezőből nyílik a WC és meleg vízzel ellátott mosdó helyiség. Az épületben sílécet és síbakancsot kölcsönözhetünk.

A környék “legszebb fekvésű” sípályája címet méltón megérdemli, ugyanis a felvonó felvisz a Geréces tető csúcsára, ahonnan csodálatos körpanorámában gyönyörködhetünk. A sípálya legfelső pontjáról elénk tárul a Maros folyó forrását rejtő Feketerez-hegy (1538 m) sötétlő ősrengetegével. Az aljban az üdülőtelep elszórt házai látszanak.

Felérkezve a felvonóval, megpillanthatjuk a Felcsíki-medence festői panorámáját. Jó látásviszonyoknál látszanak Csíkszereda házai, a Tusnádi-hegyek, a Hargita vulkanikus hegykúpjai. Kevés az a hasonló hely, ahonnan a Csíki-medence összességében látható.

Leereszkedve a tetőről, kb.200 m-re elérkezünk a keleti kilátóhoz, ahol a Nagy-hagymás, Egyeskő, Öcsémtető sziklabérceiben gyönyörködhetünk.